IT recruitment – Een eerste indruk

Inmiddels ben ik al anderhalve maand in dienst bij SKS Professionals! Dat betekent ook dat ik net zolang een nieuwe expertise aan het leren ben, namelijk IT. Komend vanuit een bijzondere mix van oud werkgevers en expertise gebieden (NGO, Supply Chain voor FMCG) kan ik wel zeggen: IT recruitment lijkt een vak apart!

Niet zozeer alleen al vanwege krapte aan geschikte kandidaten op de arbeidsmarkt, maar ook omdat ik als commercieel recruiter per definitie al met 1-0 achter sta. Over het algemeen wordt mijn werk niet gewaardeerd door de gemiddelde IT’er, want bijna dagelijks worden ze wel benaderd door mij of een conculega. Natuurlijk begrijp ik dat dat op een gegeven moment wel gaat irriteren, zeker omdat er een overload is aan “recruiters”. (zie artikel Koen Roozen: Doe mij maar wat minder recruiters) Maar ja: ik kan mijn opdrachtgevers natuurlijk geen: “Nee ze willen niet” verkopen!

Hoe benader je dan een IT’er? Of hoe vang je dan een zeldzame vis? Creativiteit is geboden, maar ook duidelijkheid en eenvoud. Na het doorpluizen van verschillende websites, waaronder ook het zeer leerzame “Shit Recruiters Do” blog, ben ik in ieder geval tot de conclusie gekomen dat:

  • Het LEZEN van CV’s (en ook begrijpen) eigenlijk een vanzelfsprekendheid moet zijn.
  • IT’ers doorgaans niet houden van de wollige vacatureteksten die enthousiast in elkaar zijn gezet door HR in combinatie met Marketing.
  • IT’ers snel willen weten wat de deal is, dus wat kan ik gaan doen, wat schuift het en waar is het?
  • Eigenlijk het allerbelangrijkste (en ook weer logisch) oprechte persoonlijke aandacht is.

Als je het zo op een rijtje zet, al die open deuren, is het bijna niet anders dan in elk ander vakgebied. Want zeg nu zelf, zo willen we toch allemaal behandeld worden?

Mijn conclusie is dus ook: recruitment is en blijft mensenwerk, in welk vakgebied je ook zit en aan welke kant van de recruitment je ook staat, corporate of commercieel.

En aangezien ik natuurlijk ook gewoon mijn werk moet doen, kijk eens naar onze vacature voor IT consultant en geef me een belletje. Gaan we samen in gesprek om te kijken of we een match kunnen maken!

Ilse de Zwart

Ilse de Zwart