Carrière opbouwen in de cloud!

Home » Blogs » Carrière opbouwen in de cloud!

Microsoft introduceert gratis hulpmiddelen voor IT-professionals om aan de slag te gaan en hun carrière op te bouwen in de Cloud. In de afgelopen 20 jaren zijn er veel technologische overgangen geweest. Met elke technologie overgang is ook de rol van de IT-professional gewijzigd. We zitten nu midden in de overgang van de Cloud-technologie en IT-professionals zijn niet altijd goed voorbereid voor deze overgang. Daarom heeft Microsoft twee nieuwe programma’s gestart, namelijk Microsoft IT Pro Cloud Essentials en Microsoft IT Pro Career Center. Er is een behoorlijke kans dat IT-professionals de stap naar de Cloud gaan nemen. Er zijn berekeningen dat de werkgelegenheid in de wereld zal groeien met ongeveer 4% per jaar tussen 2015 en 2020, terwijl de Cloud-gerelateerde posities drie keer zo hard groeien. Tegen 2020 zal meer dan 1 op de 3 IT posities Cloud gerelateerd zijn. Om deze kans te doen slagen, moeten IT-professionals zich snel vertrouwd maken met de Cloud-technologieën en hun vaardigheden. Microsoft heeft geluisterd naar de behoeften van IT-professionals door de meest voorkomende vragen: “Hoe kan ik mijn carrière een boost geven met de Cloud?” en “Hoe kom ik aan de slag met de Cloud”?

Microsoft IT Pro Cloud Essentials

Een mogelijkheid om aan de slag te gaan met de Cloud, kan met de gratis Microsoft IT Pro Cloud Essentialsjaarabonnement. Microsoft IT Pro Cloud Essentials biedt IT-professionals toegang tot Clouddiensten, training, ondersteuning en certificering. Details zijn onder andere:

  • Gratis Azure credits naar Cloud scenario’s, zoals back-up, herstel na een ramp, etc.
  • Gratis Pluralsight abonnement voor on-line trainingen.
  • Gratis Priority ondersteuning in de TechNet-forums.
  • Gratis telefonische ondersteuning voor Azure of on-premise producten.
  • Gratis examenvoucher.
  • Uitgebreide trials van Enterprise Mobility Suite en Office 365.

Microsoft IT Pro Career Center

De tweede mogelijkheid is om gebruik te maken van de gratis Microsoft IT Pro Career Center. Microsoft IT Pro Career Center biedt IT-professionals de mogelijkheid zicht te ontwikkelen met  Cloud-leertrajecten en Cloud-functies. Details zijn onder andere:

  • Volg een leertraject voor de gekozen Cloud-functie.
  • Leer in je eigen tempo en/of samen met uw collega’s.
  • Ontdek welke Cloud-functies er zijn.
  • En nog veel meer.

Cloud technologie ontwikkelt heel snel, dus bereid je nu voor!

WorkplaceDudes Meetup