Het aftellen is begonnen!

Home » Blogs » Het aftellen is begonnen!

Gratis windows 10

Gebruikers van Windows 7 of Windows 8.1 hebben nog minder dan 100 dagen over om gebruik te maken van de gratis upgrade naar Windows 10.

Vrijdag 29 juli verloopt het aanbod om gratis over te stappen naar Windows 10, herinnert Microsoft zijn klanten nog maar eens. Daarna moet iedereen die een licentie op het nieuwste besturingssysteem wil hebben, daarvoor de reguliere licentieprijs voor betalen. Voor een Windows Home 64 bits-versie is dat 119 euro. Een Pro-versie kost nu in de winkel 227 euro. Wanneer de licentie eenmaal op de pc staat, zijn alle upgrades gratis gedurende de levensduur van de hardware.

Nederland staat in de wereld bij de koplopers wat betreft het overschakelen op Windows 10, zocht Security.nl uit met behulp van Statcountergegevens. Inmiddels werkt 30,6 procent van de internetgebruikers met Windows 10. dat is fors meer dan de 17,7 procent marktaandeel voor Windows 10 wereldwijd. 33,6 procent van de Nederlandse internetters gebruikt nog Windows 7. Als de trend doorzet is Windows 10 in juni het meestgebruikte besturingssysteem in Nederland.

Naar verwachting volgt in de aanloop naar eind juni nog een golf van overstappers die gebruik willen maken van het gratis aanbod. Overigens gaan geruchten dat Microsoft overweegt samen met het uitbrengen van de tweede grote upgrade van Windows 10 ‘de Anniversary Update’ ook een verlenging van de gratis upgrademogelijkheid aan te kondigen. Maar dat zijn slechts geruchten.

Bron: http://www.automatiseringgids.nl/nieuws/2016/17/gratis-windows-10-het-aftellen-is-begonnen?mt=ONSKAjhxZq0YGI1ERiEyNw&vk=i8Ps8LK1Me_XxroSycEduQ&pub=1003

WorkplaceDudes Meetup