HP Elite x3: 1 device, 3 mogelijkheden

Home » Blogs » HP Elite x3: 1 device, 3 mogelijkheden

HP ELite x3: 1 device, 3 mogelijkheden

HP Elite x3

HP heeft afgelopen week een nieuwe gadget op de zakelijke markt gebracht/aangekondigd. Nou ben ik van de gadgets, dus ik heb weer interesse.

De HP Elite X3 combineert de kracht en productiviteit van een pc, tablet draagbaarheid en smartphone connectiviteit in 1 apparaat.

Daarnaast beschikt de Elite X3 nog over een dual sim mogelijkheid, Bang & Olufsen audio, 16MP camera aan de achterkant en een 8MP camera aan de voorkant.

Hoe werkt het?

De HP Elite X3 is eigenlijk gewoon een smartphone met Windows 10 Mobile. Maar dan met een Qualcomm® Snapdragon 820 processor. Dus een mini pc in je hand. Dankzij de apart verkrijgbare accessoires, zoals de HP Desk Dock en de HP Mobile Extender kan je de smartphone omtoveren tot een pc/laptop/tablet.

HP Desk dock

Zoals de naam HP Desk Dock al zegt, is dit een docking voor de Elite X3. Kabels van je keyboard/mouse en monitor erin en je bent aan het werk, alsof je op een pc aan het werken bent.

HP Mobile Extender

Dankzij de Mobile Extender kan je onderweg werken op een 12,5” ultra slim notebook form factor. Maar dan zonder geheugen, processor en opslag. Lekker licht, dus ideaal om op meerdere plekken te werken. Je hoeft dus niet meer te sjouwen met een laptop.

Concurrent?

De HP Elite X3 zit een beetje in de weg voor de nog uit te brengen Microsoft Surface-phone. De Surface-phone moet ongeveer het zelfde kunnen als de Elite X3. Helaas is er nog weinig bekend van de Surface-phone. Wordt dus vervolgd.

Kijk voor meer informatie over de HP Elite X3 op de HP website: http://www8.hp.com/us/en/ads/elitex3/overview.html

Jeroen Burgerhout

System Engineer @ SKS Professionals

WorkplaceDudes Meetup