Testers Windows 10 kregen patch met extra bugs

Home » Blogs » Testers Windows 10 kregen patch met extra bugs

Patch met extra bugs

Bèta-testers van Windows 10 kregen vrijdag een aantal updates. De patch was bedoeld om een paar storende fouten in het besturingssysteem te verhelpen. Dat is gelukt, maar… tegelijkertijd werden nieuwe bugs geïntroduceerd, meldt PCWorld in de VS.

De patchronde had vooral betrekking op de communicatie tussen Windows 10 en devices, zoals intelligente polsbandjes. Die communicatie verliep niet altijd even soepel, aldus PCWorld. Zo crashte een XBox geregeld nadat verbinding was gelegd met een systeem onder Windows 10. Dat euvel is nu verholpen.

Van de regen in de drup

Maar de patch heeft ook nieuwe storingen veroorzaakt. Gebruikers die gewend zijn om in te loggen met een PIN-code of de Windows Hello-module, hebben sinds vrijdag mer moeite om het systeem in te komen. Ze kunnen wel een andere inlogmethode kiezen, maar daarvoor moet handmatig een lange code worden ingevoerd. Of ze wachten op de volgende bugfix, dat kan ook.

Band

Er zijn nu ook synchronisatieproblemen tussen de Band, de draagbare fitness-monitor, en een mobiel systeem onder Windows 10. Een reset van de smartphone en een hernieuwde kennismaking “pairing” met de Band kan dit probleem uit de wereld helpen.

Bron: http://www.automatiseringgids.nl/nieuws/2016/12/gebruikers-windows-10-krijgen-patch-met-extra-bugs

WorkplaceDudes Meetup